Asperge met scampi uit de wok (4 pers)

 

Ingrediënten

  • 800gr à 1kg witte asperges
  • 2 lente-uitjes
  • 16 grote schoongemaakte scampi's
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 5 eetlepels water
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding

Schil de witte asperges en snij ze in schuine stukken van ongeveer 4cm. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges en de uiringetjes ca. 4 min.
Doe de scampi's erbij en roerbak nog +/- 2 minuten. Voeg de sojasaus en het water erbij en laat de asperges op een laag vuurtje beet gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Schep hierna de amandelen erdoor.
Serveer met gekookte rijst.